Falu Fängelse Vandrarhem, SVIF, Falun

Adress: 023-795 575, Villavägen 17, 79137 Falun  visa karta
Område: Falun
Gästbetyg: 95% (250 av 264 rekommenderar) (73 recensioner)

Vandrarhem | Välkommen till Falu Fängelse Vandrarhem med övernattning i ursprungliga celler. Vi ligger centralt i Falun och med närhet till Världsarvet, Falu Koppargruva. Vandrarhemmet har eget Kriminalvårdsmuseum och guidade visningar. Det är gångavstånd till Falun centrum och till Lugnets Idrottsanläggningar, med över 60 idrotter representerade, är det ca 15 minuters gångväg.

Fängelset byggdes mellan år 1842 och 1848, togs i bruk 1849 och stängdes 1995. Under dess verksamma tid har det genomgått många ombyggnationer och renoveringar men husets exteriör är fortfarande nästan oförändrad.

Falu Fängelse renoverades och byggdes om till vandrarhem år 2000.

Förutom vandrarhem så erbjuder vi konferens-, kurs och möteslokaler. I fångarnas matsal serverar vi förtäring på beställning genom vår samarbetspartner Smak - kök och catering. Vi åtar oss även festarrangemang.

För att sprida information om fängelsets- och kriminalvårdens historia har vi guidade visningar, ett museum med över 600 föremål från 1850 fram till 1995, samt en museicell inredd som den såg ut 1850 vid fängelsets ibruktagande. Museet är sammanställt av den tidigare fångvaktaren Jan Forsberg.

Falu Fängelse Vandrarhem är ett; Spännande boende i en fängslande miljö med intern känsla.

Det finns två plan med totalt 86 sängplatser i 1-, 2-, 3- eller 4-bäddsceller med enkelsängar eller våningssängar. Det är gemensamma toaletter, ett dam- och ett herrduschrum per våning. Ett Handikapp- anpassat rum på nedre botten med egen dusch och toalett. Vidare finns tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp. På varje våningsplan finns det ett fullt utrustat gästkök för självhushåll. I fångarnas matsal serverar vi dessutom frukostbuffé. Du kan hyra lakan och handdukar av oss eller ta med egna. Du kan även köpa städning.

”Vi trivdes väldigt bra trevlig personal, bra frukost, rent och snyggt även väldigt lugnt och skönt vi kommer gärna tillbaka. STORT TACK!”

Rekommenderad av Anki
Sverige Sverige (mån 24 jul 2017)

”Unikt vandrarhem med roliga historiska detaljer. Bra tider med bemanning. Tyst och lugnt. Med lite tur kan man få plats att parkera inne bakom murarna ifall man är rädd om bilen. Jag skulle åka tidigt på morgonen innan frukostserveringen öppnade. Jag fick i stället en frukostbricka med rikligt av allt. Gratis kaffe ...”

Rekommenderad av Morfar
Sverige Sverige (tis 04 jul 2017)

Gästbetyg 95%

(250 av 264 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,2 of 5
Bemötande och service 4,6 of 5
Vandrarhemsstandard 3,9 of 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,8 of 5
Städning 4 of 5
Prisvärt 4 of 5

Faciliteter och service

 • Generella faciliteter
  City Cykeluthyrning Gemensamt kök Husdjur tillåtna Internet Konferensrum Parkeringsplats Restaurang Rökfria rum Skidspår Tar kreditkort Vandringsled Frukost

Kontaktinformation

KartaBoka med oss

 • SVIF- Sveriges vandrarhem i förening
 • Små och stora vandrarhem från norr till söder, på landsbygd, i storstad, kustnära, sjöläge och fjällnatur.
 • Här finns en kudde för alla!
 • Inga bokningsavgifter

Boka med oss

 • SVIF- Sveriges vandrarhem i förening
 • Små och stora vandrarhem från norr till söder, på landsbygd, i storstad, kustnära, sjöläge och fjällnatur.
 • Här finns en kudde för alla!
 • Inga bokningsavgifter