Vandrarhemmet Biskops-Arnö SVIF

Adress: Biskops-Arnö, 74693 Bålsta  visa karta
Område: Uppsala
Gästbetyg: 100% (6 av 6 rekommenderar) (0 recensioner)

Vandrarhem | Biskops-Arnö är en ö i Mälaren med rester av en biskopsborg från 1200-talet. Strövstigar, månghundraåriga ekar och en egen badplats välkomnar besökaren. Det gamla odlingslandskapet berättar öns historia liksom det statliga byggnadsminnet som omfattar hus från medeltid fram till 1700-talet. Den Gotiska Salen från tidigt 1300-tal är berömd för sin enkla skönhet .

Vandrarhemmet på Biskops-Arnö är öppet från 4 juni till 16 augusti.

Det finns 100 bäddar i 76 rum och vi har ett nyrenoverat kök för självhushåll.
Här finns stora barnvänliga grönytor. Förutom att ströva i den vackra naturen kan man spela kubb, brännboll och utomhusschack.
Kanoter och cyklar finns att hyra. Vi har en nyanlagd boulebana. Vi har två stationära grillplatser, en högt belägen på fästningsberget och en vid badbryggan på andra sidan ön.
Det finns mycket att besöka i omgivningarna. Bl. a. är det nära till Skokloster slott, Sjö slott, Ekolsund, Enköpings parker, Hjälstavikens naturreservat, Åbergs museum och flera golfbanor.

Öppettider vandrarhemsexpeditionen
8.00 – 9.30, dagligen fr o m 4 juni.
Vi är tillgängliga på telefon för frågor och bokning under hela dagarna. Övrig tid kan du lämna meddelande på telefonsvarare.
Det går också bra att skicka e-post:
vandrarhem.biskops.arno@folkbildning.net
Boka på 0171-826 89

Vi serverar frukost som du förbokar när du checkar in eller vid din bokning. Det går också bra att äta lunch och middag på skolan om du har förbokat, dock ej v.28 – 30.

Nu är Biskops Arnö miljömärkt och Svanen-licensierad! Det betyder att vår konferens, logi och restaurang uppfyller den nordiska miljömärkningen Svanens krav på miljöhänsyn. För oss är detta stort och viktigt. Biskops Arnö är till stora delar ett Natura 2000-område, och att vi som anläggning uppfyller Svanens krav, visar att vi har ett bra och systematiskt miljöarbete, i en unik naturskyddad miljö. Ett miljöarbete som innebär att vi lämnar så små miljöavtryck som möjligt, bland annat:
•Låg energiförbrukning.
•Bara miljömärkta kemikalier.
•Källsortering.
•Ett KRAV-märkt kök där vi bara serverar MSC-märkt fisk, bra vegetarisk mat och ursprungsmärkt kött.

Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för miljön och det långsiktiga arbetet med klimatet. Därför är vi stolta för Svanenlicensen och ser det som ett steg på vägen att bli ännu bättre. När du väljer att boka din vistelse på Biskops Arnö gör du också ett aktivt val att värna vår allas gemensamma miljö.

Recensioner

Gästbetyg: 100%

(6 av 6 rekommenderar detta boende till en vän)
Totalupplevelse 4,3 av 5
Bemötande och service 4,5 av 5
Vandrarhemsstandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 3,8 av 5
Prisvärt 4,5 av 5

Faciliteter och service

 • Generella faciliteter
  Cykeluthyrning Fiske Gemensamt kök Handikappvänligt Internet Kanotuthyrning Konferensrum Parkeringsplats Restaurang Rökfria rum Tar kreditkort TV Vandringsled Frukost Badplats

Kontaktinformation

KartaBoka med oss

 • SVIF- Sveriges vandrarhem i förening
 • Små och stora vandrarhem från norr till söder, på landsbygd, i storstad, kustnära, sjöläge och fjällnatur.
 • Här finns en kudde för alla!
 • Inga bokningsavgifter

Boka med oss

 • SVIF- Sveriges vandrarhem i förening
 • Små och stora vandrarhem från norr till söder, på landsbygd, i storstad, kustnära, sjöläge och fjällnatur.
 • Här finns en kudde för alla!
 • Inga bokningsavgifter